A BeStrong Gumilapok telepítési segédlet

Gumilapjaink a legújabb technológia alkalmazásával, valamint környezetbarát anyagok felhasználásával előállított termékek, amelyek elengedhetetlen részei kerteknek, játszótereknek, fitnesz termeknek, ipari és mezőgazdasági építményeknek. A gumitéglák előnyei közé tartozik többen között az egyszerű telepíthetőség, könnyen tisztíthatóság és a hosszú élettartam.

A GUMILAPOK TELEPÍTÉSE

A BeStrong gumilapok telepítése nagyon egyszerű a megfelelő előkészítést követően.

Gumilapjainkat kötésben vagy kötés nélkül is le lehet rakni, műanyag összekötő elemek segítségével rögzíthetők egymáshoz.

Nagyobb felületek (20 m2 felett) burkolását csak kötésben javasoljuk.

– Beltérre

Burkolás előtt a padlófűtést ki kell kapcsolni és a gumilapokat szobahőmérsékleten kell lerakni. A padlófűtés hőmérséklete nem lehet magasabb 28 °C-nál.

Pontos(!) mérést követően dekopír fűrésszel egyszerűen szabhatóak a gumilapok.

Szorosan egymás mellé illesztve a gumilapokat, diletációs rés ne legyen a lapok között!

A gumiburkolatok körüli szegélyt ragasztással rögzítse, hogy megakadályozza az elmozdulást.

– Kavicságyra

Kavicságyra történő telepítés során a rétegrend a következő:

Az alsó réteg 20 cm 0-22 Ø szemcseméretű, zúzott kőzet, melyet kétszeresen (10 cm-enként) 90%-ra tömörítünk.
A kialakított alapra 2-3 cm 2-4 Ø szemcseméretű zúzott kőből lehúzással ágyazatot készítünk.

A gumilapokat a már lerakott elemektől előrehaladva kell telepíteni. Fektetés után a burkolatot fugázni, illetve besöpörni nem szükséges, a lerakott felületet lapvibrátorral kell tömöríteni. Ezután a burkolat azonnal terhelhető.

Ennél a telepítési módnál kötésben javasoljuk a gumilapok lerakását.

–    Ragasztás szilárd burkolatra

A ragasztandó felületnek por-, szennyeződés- és nedvességmentesnek kell lennie. Friss betonfelületek alkalmatlanok ragasztásra. A speciális gumiragasztót ecsettel, spaklival lehet felvinni a ragasztandó gumiburkolat alsó felületére. Vízelvezetésről gondoskodjunk. Száradás után a burkolat azonnal terhelhető.

Ennél a telepítési módnál kötésben és hálóban is lehetséges a gumilapok lerakása.

A GUMILAPOK VÁGÁSA

A gumiburkolatok vágását dekopír fűrésszel javasoljuk. Az eszköz segítségével lehetséges felezni a gumilapokat, méretre vágni, akár íveket is kialakítani.


A GUMILAPOK KARBANTARTÁSA

Hetente egyszer elegendő a gumilapokat átsöpörni, esetleg vízsugárral átmosni.
Évente egyszer lapvibrátoros tömörítő eszközzel ajánlott újra tömöríteni. Az esetleges kopás vízbázisú festékkel újra festhető.

Fontos, hogy az üzemanyag szennyeződést a felületről azonnal el kell távolítani, csak mérsékelten ellenálló vele szemben. A gumiburkolatot nyílt lángtól, illetve parázstól óvni kell!

A telepítés során fellépő hőmérséklet-változásokkal együtt járó térfogatváltozást is figyelembe kell venni!

A gumi burkolaton nagyobb terhelés esetén sem marad maradandó elváltozás.

A telepített burkolat terhelhetősége teljes mértékben az alépítménytől függ!


A GUMILAPOK IGÉNYBEVÉTEL SZERINTI VASTAGSÁG MEGHATÁROZÁSA (HIC)

A  BeStrong Gumilapok nem csak játszótéri, szabadidős felhasználásra kiváló választás, hanem magán, közületi, ipari és mezőgazdasági felhasználás esetén is.

Kisebb igénybevétel esetében, mint az otthonokba, vagy beltéri fitnesz termekbe, 25-40 mm közötti méretvastagságú gumilapokat ajánlunk, míg játszótéri-, egyéb közületi-, ipari vagy mezőgazdasági felhasználás esetében már a 40 mm feletti méretvastagságú gumilapokat telepítünk Partnereinknek.

Minden esetben szükséges megvizsgálni, hogy az adott eszköz – ami alá a gumilap kerül – milyen esésmagassági – HIC értékkel rendelkezik. Ehhez kérje nyugodtan kollégánk segítségét

BeStrong esésvédelmi illusztráció

Tekintse meg elérhető gumilapjainkat: BESTRONG GUMILAPOK

Kérdés esetén vegye fel kapcsolatot kollégáinkkal a +36 70 459 3799 telefonszámon, vagy írjon üzenetet a hello@bestrong.com email címre!

Közösségi média

Legnépszerűbb

Értesüljön legújabb híreinkről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Hírek és értesítések termékeinkkel kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek

A BeStrong Gumilapok telepítési segédlet

Gumilapjaink a legújabb technológia alkalmazásával, valamint környezetbarát anyagok felhasználásával előállított termékek, amelyek elengedhetetlen részei kerteknek, játszótereknek, fitnesz termeknek, ipari és mezőgazdasági építményeknek. A gumitéglák előnyei közé tartozik többen között az egyszerű telepíthetőség, könnyen tisztíthatóság és a hosszú élettartam.